Вечери на модата 2009 - елегантност, финес и красота

* Fashion.bg отпразнува 10 години от създаването си по време на изисканото модно шоу в Гранд хотел Варна

Марина МилчеваНа 13 и 14 юни 2009 г. в Гранд Хотел Варна в комплекса "Св. Константин и Елена" триумфираха модата и красотата. Осмото издание на едно от най-големите модни събития в България - "Вечери на модата" събра ценители на красотата на модно шоу, което представи колекции на изявени български дизайнери и модни къщи, както и вносители на качествени облекла и аксесоари.

Модното шоу се проведе с любезното домакинство на Гранд хотел Варна и с подкрепата на неговия генерален директор г-н Иван Портних. Официален спонсор бяха цигарите Merilyn Slims. Продуцент на събитието е Екатерина Тонева, Мисис България World Beauty 2007, организацията и постановката са дело на Амалия Тинчева. Основен партньор беше Българският моден портал Fashion.bg, който отпразнува 10 години от създаването си.

Водеща беше Тони Рапонска, която сияеше в тоалет на бутик Азалия. Лице на Вечери на модата 2009 е младата Марина Милчева, а в дефилетата участваха и изявени модели като Жасмина Тошкова, Елица Стоянова, Свилена Стоянова (лице на Вечери на модата 2007). Над 30 момичета представяха елегантните тоалети, бижута и аксесоари. В подкрепа на световната кауза "Не на анорексията", организаторите на събитието включиха и по-пищен модел - Зори, с елегантна женствена фигура, за да представи облекла в по-голям размер. На подиума дефилираха и много деца на различна възраст, които предизвикаха усмивки и приятни емоции за публиката.

детските френски дрехи ORCHESTRAдетските френски дрехи ORCHESTRA

Модното шоу започна с представяне на детските френски дрехи Orchestra. Продуктовата листа на компанията включва богата цветова гама дрехи (от новородено до 14 годишни деца), обувки (от No. 16 до No. 38), ръчни часовници, слънчеви очила и други аксесоари. Всеки сезон колекцията на Orchestra надхвърля 2 000 модела. Облеклата могат да се намерят в магазини “БЕБИТТА” във Варна и София и в други магазини в цялата страна.

По време на първата вечер актуални модели от своите колекции представиха още Аура 64 от Добрич, италианските бижута Номинейшън, Делфина, дизайнерът Красимир Недялков, Драм - Варна, бутик Азалия, модна къща Woman Monro с дизайнер Милена Цончева, Маги Лукс - Пловдив с дизайнер Славейка Василева.

Облеклата на Аура 64 Добрич са предимно за жени на средна възраст - елегантни и функционални, подходящи както за ежедневието, така и за коктейли, които са решени в черно и бяло, допълнени с пайети и орнаменти от сатен и шифон. От 2007 г. Аура64 предлага и модна линия за бъдещи майки, някои от моделите бяха показани в ревюто.

Аура 64италианските бижута Номинейшън

Италия е над 20 год. световен лидер на пазара на бижута от стомана, в съчетание със злато, скъпоценни и полускъпоценни камъни. Идеята, от която тръгва всичко е композитивната гривна, която всеки сам може да направи от 3000 линка с различни изображения - от букви и зодии до екзотични фигурки. Така всеки може да създаде неповторимо бижу за себе си и за своите приятели. Мотото на италианските бижута Номинейшън е "Направи своята гривна”.

ДелфинаДелфина

Красимир НедялковКрасимир Недялков

Моделите, които дефилираха на подиума са с прически, създадени съвместно от екипа на Екстенд и салони за красота "Нуши". Екстенд е компания, официален вносител на удължения за коса от световната марка Hairaisers. Удълженията за коса са от 100% естествен косъм, осигуряващ лесна обработка и постигане на максимално естествен и актуален вид на косата. Екстенд е доказана марка на българския пазар с удължения за коса, фирмата предлага както тях, така и цялостна серия от продукти за поддръжка, а също и всички необходими консумативи и уреди за поставянето на удълженията. Използвайки удължения за коса стилистите могат да постигат невероятен ефект и на практика да осъществяват всички фантазии на клиентите си. Удължаването и сгъстяването не са единствените преимущества, с допълнителни кичури или цели редове могат да се добавят допълнителни цветове в косата без да се подлага тя на химическа обработка и съответно без увреждане. Също така могат да се направят пищни кокове или опашки за специален случай или за всеки ден.

На ревюто от 13.06 косите са прави или навити с маша, добавени са актуалните за сезона плитки, като косата е прикрепена с клипс - най-бързият, удобен и безвреден метод за поставяне.

Драм ДрамДрам Драм

Бутик АзалияБутик Азалия

Дизайнерката Милена Цончева от бутик Woman Monro специално направи за Вечери на модата, своята спортно-елегантна колекция със силно вталени и много секси силуети.

МонроМонро

Маги ЛуксМаги Лукс

Първата вечер завърши с представяне на сватбената колекция "Бътерфлай" на Холидей Сона с дизайнер Соня Ангътян.

Холидей СонаХолидей Сона

СоледоАртс представи био тениски от органичен памук на "Earth positive”. Био памукът e отглеждан без химикали, със събрана дъждовна вода. Той е със запазени свойствата за uv-защита, антиалергичност и регулиране топлината на тялото. За багренето му се използват багрила на водна основа, които не променият тези свойства и от своя страна са екологично чисти. Тези тениски не са с обичайните картинки на филмови “звезди” или с ужасно безсмислените надписи като “Обичам да съм пиян”, “Брат ми е гей” или разни смешни и забавни картинки и надписи.
Тези макар и обикновенни дрехи целят да припомнят някои истини, които днешният човек много умело избягва, те приканват за действиия, с които да се за запазва Природата, за един по-“зелен” начин на живот, изпълнен с повече усмивки и щастливи мигове - днес и в бъдеще. Напомят ни, че трябва винаги да вярваме в хубавите човешки ценности и в любовта.

СоледоАртсСоледоАртс

Пролетно-лятната линия на бельото ФЛИРТ е като романтичен прилив на сладки емоции и настроение, разцъфващи от нежното очарование на „ЖЕНИТЕ ЦВЕТЯ”. Палитрата е в нюанси на розово, лазурно синьо, виолетово и бяло. Една добре премерена доза кокетност е съчетана с невинност и шик, отприщваща мечтите за пролетен флирт.

FlirtFlirt

На Вечери на модата 2009 своята колекция официални рокли представи и Юлия Живкова - едно ново име в Българската мода. Непоправима романтичка, тя залага на индивидуалния стил и изключително качество! Сама сътворява тоалетите си с много любов и търпение. В моделите и има изключително много апликации, ръчно нашити мъниста, камъни и пайети.

Юлия ЖивковаЮлия Живкова

Фирма Миро, носител на Златна игла от Академията за мода сътвори специална колекция МЕРИЛИН за Мерилин Слимс, част от която беше представена на Вечери на модата 2009.

MiroMiro

Вечери на модата завърши с колекцията от официални бутикови рокли на Ателие Симон с дизайнер Гергана Симеонова.

Atelier SimonAtelier Simon

В края на вечерта пищна торта с десет фойерверка ознаменува десетия рожден ден на Българския моден портал Fashion.bg и с това завърши осмото издание на Вечери на модата.

Fashion.bg рожден ден

Fashion.bg рожден ден

Очаквайте още снимки от събитието, които ще бъдат публикувани първо във Fashion.bg и Moda.bg.

Снимки:

1. Лицето на Вечерти на модата 2009 Марина Милчева в тоалет на Ателие Симон
2. - 3. Модели на детските френски дрехи Orchestra
4. Модел на Аура 64 от Добрич
5. Модел на италианските бижута Номинейшън
6. - 7. Модели от колекцията бански костюми на Делфина
8. - 9. Модели на дизайнера Красимир Недялков
10. - 11. Модели на Маги Лукс - Пловдив
12. - 13. Модели официални рокли на бутик Азалия
14. - 15. Модели на модна къща Woman Monro - Русе
16. - 17. Модели на Драм - Варна
18. - 19. Модели от сватбена колекция "Бътерфлай" на Холидей Сона
20. - 21. Био тениски от органичен памук на "Earth positive”
22. - 23. Модели на бельо с марка Flirt
24. - 25. Официални рокли на дизайнер Юлия Живкова
26. - 27. Модели на Миро, от специална колекция, създадена за Мерилин Слимс
28. - 29. Официални бутикови рокли на Ателие Симон с дизайнер Гергана Симеонова
30. Силвия Кабаиванова, създател на Българския моден портал Fashion.bg и управител на ФАШЪН.БГ ЕООД, Екатерина Тонева - продуцент на Вечери на модата и водещата Тони Рапонска пред тортата за рожденния ден на Fashion.bg
31. Екатерина Тонева, Амалия Тинчева и Силвия Кабаиванова
Снимки © Fashion.bg и Вечери на модата 2009