20 българчета ще се състезават на финала на
“Best Child Model of the World ‘09”

20 български деца на възраст 4-15 години ще участват на финалния кръг на международния конкурс “Best Child Model of the World”. Готови са официалните резултати от националния кастинг “Най-добър детски модел за България”.

Valentina-BahanovAnjela-Boneva

“Best Child Model of the World” („Най-добър детски модел на света”) се провежда за трета поредна година и е част от световната верига ежегодни конкурси за професионални модели “Best Model of the world” Конкурсът у нас е под егидата на Министерство на Труда и социалната политика в лицето на министър Емилия Масларова.

Diana-Emilova

Участници в тазгодишното издания на конкурса ще бъдат над 70 деца от цял свят, като най-силно ще бъде присъствието на българските малчугани.
Конкурсната програма започва на 24 май ’09 с пристигането на децата в Несебър. А церемонията за връчване на наградите “Best Child Model of the World ’09” ще се проведе на 30 май’09 (събота) в х-л СОЛ Несебър Резорт с начален час 20:00 ч.

Elisaveta-ZobevaEmanuel-Zobev

В програмата на конкурса са включени: студийни снимки на всички деца участници, подготовка на хореография с всички , обиколка на старинен Несебър, засаждане на дръвче на алеята на „Best Child of the World”, детска рисунки на тема „The Children of the world” („Децата на света”). Всички рисунките ще бъдат изложени на гала вечерта (на 30 май), а гостите ще имат възможност да си ги закупят. Събраните средства ще бъдат дарени на асоциация „Face to the world” (“С лице към свeта”) , която подпомага операции на деца с физически малформации и деформации.

Gabriela--GiurovaIlyan-Nikolov-

По време на конкурсната седмица са включени 2 специални вечери: модно ревю и „Вечер на приятелството” - дефиле с национални костюми и размяна на сувенири, които всяко дете носи със себе си като подаръци за останалитеСпециално за подготовката на хореографията на конкурса пристига Илке Кълъч, който е хореограф и на световните конкурси "Best Model of the World", “Рrêt-A-Porte” и др.

Jaklin-GanchevaJean-luca-Vladimi

Конкурсната програма ще се състои от три дефилета с индивидуално представяне на участниците и предварително представяне на заснето видео в национални костюми.

Kalin-GardevKRISTO-PERTOV

Водещ на гала церемонията ще бъдат Силвия Лулчева - български и френски език, Лидия Молдован - руски език, Юнус Емре - английски език

KRISTYA-POPOVAMirela-Dimitrov

24 членно международно жури, ще оценява малчуганите. Освен физическите данни, много силно влияние ще има сценичното поведение, артистичност и освободеност на сцената.

MIRELA-IVANOVANikoleta-Raichino

Децата ще са разделени на 5 групи (4 – 7 години, 7 – 9 години, 9 – 11 години, 11- 13 години, 13 – 15 години) и ще се състезават за 4 основни категории за първо, второ и трето място.
“Най-добър детски фото модел на света” Мис/Мистър – съответна възрастова група
“Най-добре дефилирали на подиума Мис/Мистър - съответната възрастова група
“Най-добър детски модел на света във вечерно облекло” – съответната възрастова група
“Най-добър детски модел на света с модно излъчване “ – съответната възрастова група

Tonny-GeorgievValentin-Georgovsk

Всички деца, без разделяне на възрастови групи, се състезават за „Kонтинентална награда”.

Специалната награда е Мис и Мистър “Best Child Model of the World”. Момиченцето и момченцето, което спечелят тази награда ще бъдат специален гост на “Best Model of the World”

VIOLETA-STANKOVAZdravka-Ivanova

Всички победители получават корони, ленти, плакети, трофей и подаръци от спонсорите.

Короните и бижутата за първо място са осигурени от Altinbas. Голяма награда за Мис и Мистър “Best Child Model of the World” ще бъде пълно обзавеждане на детска стая от GAUTIER Франция. Малката дама ще получи шикозна стая от последната колекция „Lola”, a малкия господин от последната колекция на Junior Collection.

Списък на българските участници:

Име
Град
1.
Виолета Стоянова
Дупница
2.
Габриела Гюрова
Варна
3.
Здравка Иванова
Сандански
4.
Валентин Георгиевски
Карлово
5.
Валентина Баханова
Сандански
6.
Жаклин Ганчева
Карлово
7.
Калин Гардев
Карлово
8.
Елисавете Зобева
Карлово
9.
Емануел Зобев
Карлово
10.
Кристо Петров
София
11.
Николета Райчинова
Хисаря
12.
Даяна Емилова
София
13.
Мирела Димитрова
Варна
14.
Жан Люк Владим
Кюстендил
15.
Анжела Бонева
София
16.
Дария Попова
София
17.
Кристя Попова
София
18.
Илиан Николов
София
19.
Мирела Иванова
Кюстендил
20.
Тони Георгиев
София