Лакът за нокти – Цветовете на собствения избор

В края на зимата вече се усеща умората от студеното време и бързането да се приберем на топло, както и отегчението от тежките палта и всичките шапки, шалове и ръкавици, в които се опаковаме до неузнаваемост.

Най-сетне! Пролет. Най-сетне така желаните слънчеви дни са близо! Съвсем според настроението и трепетното очакване сме склонни да се стремим към свежестта и блясъка, към новото и различното.

Една от първите стъпки по пътя на пролетната промяна е промяната в цветовете на маникюра. Дизайнерите лансираха новите си идеи, боядисвайки хиляди нокти на пролетните ревюта в Ню Йорк, Лондон и Париж. Ето и изводите:

Детайлите отблизо:

№ 1


Цветовете


Плътни тонове лансират имена като Nina Ricci, Max Azria, Haltson, Jason Wu, Thakoon и Peter Som.

Плътно бяло: Цветът на сметаната.

Нюансите на златото: Злато, бронз и мед.

Готик акценти:
Следите на червеното? Загатване за сини дълбини? Разбира се, стига да е оттенък на черното.

Солидна основа: Плътни телесни цветове – не само за лицето.

Синьо настроение: От морско синьо до небесно синьо – цялата синя палитра.

Червено завинаги:
От яркочервено, през огнено и алено до убитите нюанси на избелялото червено.


№ 2

Смяна на ролите


Светли връхчета и по-тъмни нюанси върху ноктите е класика, този сезон обаче дизайнерите предлагат смяна на ролите – лак за нокти в телесни цветове и тъмни връхчета (дори плътно сините нюанси няма да са неуместни). Останалите лансират стила на монохромния вид – червено-виолетови или огнени нюанси за всички нокти.


№ 3

Всичко в тон

Когато съчетаете цветовете на грима с тези на лака за нокти, хармонията ще бъде водеща в настроението. Ако изберете бледи цветове за устните, клепачите оцветете в сребристо или в жизнените цветове на дъгата. Когато заложите на котешките очи, опушения грим или просто на тъмни цветове на макиажа, нека лакът за нокти да бъде в плътни червени нюанси, дълбоко синьо или чисто бяло.


№ 4

Екзотично вдъхновение

Палитрата на цветовете на лаковете за нокти черпи вдъхновение от различни култури като Испанската и Мароканската, като избира най-изтънчените и същевременно най-променливите нюанси, контрастни на минерално синьото и цветовете на коралите. Ноктите заискряват в блестящ бронз, бургундско червено и нощно черно.


№ 5

Дръзко и прекрасно

Момичетата често влизат в ролята на момчета – носят мъжки панталони, костюми, кожени мотоциклетистки якета. Ноктите в този случай са оцветени в нежно розово и това е малка невинна измама, издайническите нюанси на едно момиче, което винаги излъчва женственост.


№ 6

Назад към упадъка на прехода

Широки удобни дрехи, дълги поли и рокли и кафтани са изровени от скриновете на 70-те години. Къси шорти, драпиран шифон за роклите, ярки цветове връщат назад към 80-те. Всички тях можете да комбинирате с лак за нокти в тъмни, предизвикателни цветове, нюансите варират от блясъка на метала до топлите цветове на капучиното.


№7

Ледени скулптури

Фокус върху геометрията – големи фигури и флорални принтове. Цветовете са сребро, бяло, синьо и шампанско – всички те в най-блестящите си нюанси, за да създадат ефекта на ледените фигури. Завършекът на една такава композиция е лак в цвета на основата за грим – какаото е модерният избор.

От Гергана Кангалова

Чети повече на kozmetikata.com