Панаир на обувката в Милано - мечта за всяка жена

Панаир на обувката в Милано - мечта за всяка жена

Диамантите са най-добрите приятели на жените, но когато те не са достъпни и обувките вършат добра работа. В буквален смисъл те може да са опора на човека.

Научно е доказано, че шопингът лекува лошото настроение, а покупката на обувки е дори и психическо състояние. Затова може да се каже, че панаирът в Милано е истински санаториум. На площ от 72 474 кв.м. са разположени най-новите модели на над 1600 производители и дизайнери. Панаирът се провежда два пъти в годината - през месец март и септември. Когато добре облечена млада дама каже "ва бене" вратата на щанда се отваря и вие влизате в ...рая. На всички страни има обувки, сандали, боти, чанти ... и всичко може да опитате. За съжаление обаче не може да купите. Но пък ако имате бутик може да си поръчате и да купите не по-малко от 10 чифта на модел, а срокът за изпълнение на поръчката е един месец. Цената на доставка е от 20 до 200 евро.

Някои от производителите разрешават сами да създавате обувки. Към избраните модели получавате каталози с материи, цветове и формата на токовете, така че сами да може да комбинирате. По време на панаира (от 4 до 7 март) и обиколката на всички павилиони, както и разговорите с най-известните дизайнери стана ясно, че по време на сезон есен/зима 2009/2010 ще се носи всичко, но не и ниски обувки. Токчетата са доминиращи в модела, а формата, върховете, материите и цветовете, зависят от личния афинитет. Любителите на класиката свободно могат да махнат праха от бабините лачени черни обувки, докато други да се обърнат с обувки на платформи със сребърни и златни каишки и кристали от Сваровски.

Модел на италианската марка LoribluАко принадлежите към групата, която понася всичко заради естетиката, тогава може да си купите и обувки с остри върхове и когато болката в пръстите надмине търпимостта, тогава свободно може да си обуете обувки с обли върхове, защото и едното и друго е разрешено. Няма доминиращи цветове и продавачите казват, че най-много се продават обувките с цвят на пясък, сандали с цвят на червено вино, а боти с цвят на кестени. Не е задължително чантите да са в същия тон като обувките, но недопустимо е да има сблъсък в стиловете. Дневните и работни чанти са големи и с много детайли - метални копчета, капси, синджири вместо дръжки, ресници ...

Вечерните чанти са много по-малки, твърди и много често във форма на плик. Украсени са най-често с кристали, скъпоценни камъни и огледалца. Актуални са кожите от змия и крокодил и то в широка цветна палитра. Тя присъства също така и в спортните чанти и маратонките. Гумените ботуши, съществуват в най-различни варианти, така че и в дъжда ще изглеждате елегантно и на токчета. БГНЕС

Милано / Италия

Снимка:

Модели на италианската марка Loriblu
© loriblu.com