Любопитни факти за Селин Дион

Знаете, че тя е от Квебек, че е успешна певица, че беше омъжена за мениджъра си Рене Анжелил, но не знаете че тя е почетен доктор! Ето и петте неща които не знаем за Селин Дион.

Любопитни факти за Селин Дион

1. Тя дължи живота си (и името си) на известен певец. Родена е на 30 март 1968 г. в Шарлеман в Квебек, Селин Дион е най-малката от четиринадесетте братя и сестри. Тя дължи името си на песента "Селин", от Юг Офре. Певецът, който бе гост на предаването "Миди ансамбъл" през 2015 г., разкри, че с тази песен е спасил Селин Дион. Всъщност, родителите на певицата не са били сигурни, че искат да запазят четиринадесетото си бебе, но когато чули песента на Юг Офре, били силно развълнувани. Той уточнява, че след това са променили решението си, като майката на Селин Дион е казала: "Ако е момиче, ще я наречем Селин".

2. Тя е доктор. Всъщност тя не е лекар или хирург. Но през 2008 г. Селин стана доктор хонорис кауза на университета Лавал в Квебек. Тя получи почетната титла за нейните артистични умения и талант. "Искаме да подчертаем голямата кариера на тази велика певица, но и дълбоките човешки ценности на артиста", каза ректорът, преди да предаде сертификата на облечената в тога Селин Дион.

3. Селин Дион не е искала да запише песента "My heart will go on" /саундтрак на филма "Титаник" бел. ред/. Това е един от най-продаваните сингъли в света, една от най-известните песни, една от най-емблематичните филмови музики. И все пак, Селин Дион не харесва тази песен. Съпругът й Рене Анжелил я е убедил да запише демо версия, която е запазена. "Никога отново не изпях тази песен", каза тя в телевизионно предаване. "Освен в 3 милиона концерта след това."

4. Тя избра символични имена за близнаците си. През 2010 г., Селин Дион, вече е майка на Рене Шарл, и след шест опита за ин витро ражда близнаци. Тя ги нарече Еди и Нелсън, символични имена. Името "Еди" е почит към Еди Марней, композитор, който починал през 2003 г. и който е написал първите песни на певицата. Името на Нелсън е дадено в знак на уважение към Мандела. Срещата й с Нелсън Мандела е особено вълнуваща както за самата Селин, така и за нейния съпруг Рене Анжелил.

5. Тя има над 10 000 чифта обувки. Селин Дион е истински пристрастена към модата. Особено след като промени стила си. Откакто Лоу Роуч се грижи за гардероба й, дивата си позволява да пробва всички екстравагантности: от сребърната мини рокля с розови пагони до копринения костюм тип пижама и шлифера от питон със съответните гамаши. Между другото, Селин Дион обожава гамаши. Певицата наистина е пристрастена към обувките: има повече от 10 000 чифта. През 2013 г. Селин Дион каза, че има 3000, една бройка, която очевидно е утроила. През 2017 г. Селин заяви пред "Women’s Wear Daily": "Не мога да дам нищо, защото всеки един чифт, който съм купила, ме доведе до тук, където съм тази вечер. Те са част от всеки преминат етап и съм привързана към тях. Може би ще кажете, че това е лудост. Аз пазя всичко".

БГНЕС