Прически за празника

На Международен семинар на прическата и красотата най-изявените фризьори от „Интеркоафюр – България” показаха пред събралото се множество официални прически, подходящи за новогодишните празници.

Официалните прически, които бяха представени както от страна на професионалистите от салони „Стилист Капанов” и организацията „Интеркоафюр – България”, така и от чуждестранните гости, следваха последните модни тенденции. Линията се отличава с особена лекота, въздушност и непринуденост, дори и при по-екстравагантните решения. Постигането на максимално естествен вид е водещият лайтмотив на всички показани колекции. И още: разнообразие в дължините, различни техники на оформяне на къдрици и кокове, максимално естествени тонове на косата и нежно скулптуриране на прическата, така че да изведе на преден план елегантните извивки на лицето, шията и деколтето и да покаже ясно лицето на новата женственост.

Празнични предложения на стилист КапановПразнични предложения на стилист Капанов

Празнични предложения на стилист КапановПразнични предложения на стилист Капанов

Специализирано ателие за напреднали фризьори на тема „Кокове” проведе фризьорска академия Stephan. Популярният коафьор, призьор в редица конкурси и артистичен директор на академия Stephan у нас, Васил Михайлов демонстрира пред напреднали фризьори от София и страната професионализъм, уникална креативност и дисциплина, необходими при участието в конкурсни изяви и подготовката на официални прически.

За по-малко от час благодарение на уникалния метод Стефан, преподаван ежедневно в школите на марката, включително и у нас, коафьорът подготви два от демонстрационните модела и обясни стъпка по стъпка част от възможностите, които познаването на метода предлага в подготовката на официални, конкурсни или сценични прически.

Кокове, дело на коафьора Васил МихайловКокове, дело на коафьора Васил Михайлов

„Познавайки основите на метода Стефан, фризьорът може да реализира всяка своя идея.” , коментира Васил Михайлов.”Фризьорът трябва да е подготвен да се „срещне” с въображението си, когато става въпрос за направата на творчески кокове - нужно е да има базата от знания, която да му позволи да развие артистичните си идеи.”

Артистичният директор на Stephan в България подчерта и нуждата от непрекъснато обновяване на знанията, колекционирането на всяка малка идея и детайл, които могат да послужат в бъдещите конкурсни или сценични изяви на фризьорите. Само преди дни самият Васил Михайлов се завърна от специализирано ателие за творчески кокове в Париж на Летисия Генау - фризьор-посланик на LOrеal Professionnel и член на творческия екип на Haute Coiffure Française.

Снимки:

1. – 4. Празнични предложения на стилист Капанов.
Фото: © Радич Банев/ Архив сп. „Прическа и стил”. Източник: Fashion Lifestyle Magazine и списание „Прическа и стил”.

5. - 6. Кокове, дело на коафьора Васил Михайлов