Forbes обяви най-високо платените хип-хоп изпълнители

Американският рапър Джей Зи (Jay-Z) е на първо място в списъка с най-високо платените хип-хоп изпълнители през 2018, според „Форбс“. Списъкът е публикуван на официалния уебсайт на изданието, предаде ТАСС.

Forbes обяви най-високо платените хип-хоп изпълнители

През последната година Шон Картър (истинско име на рапъра), който през декември ще отпразнува 49 години, е спечелил 76,5 млн. долара, повечето от които с пускането на първия му студиен албум „Всичко е любов“ („Everything is love“), написан в сътрудничество с неговата съпруга Бионсе (Beyonce). Огромни проходи му е донесло и турнето "On The Run" II.

На второ място в класацията на „Форбс“ е оглавяващият го три поредни години рапъра Шон Комбс, известен още като Диди (Diddy). Изпълнителят е спечелил 64 милиона долара за реклама на алкохолни напитки. Тройката най-високо платени музиканти в стил хип-хоп се допълва от Кендрик Ламар, който е спечелил рекордните в историята си 58 млн. долара с турне в САЩ и Великобритания, както и в резултат на рекламен договор с американските компания „Найк“ и „Американ експрес“.

В челната десятка са рапърите Дрейк (Drake) с 47 милиона (4-то място), Доктор Дре (Dr. Dre) с доход от 35 милиона (6-то място), както и Кание Уест, чиито приходи за годината са в размер на 27,5 милиона долара (10-то място). Целият списък включва 20 музиканти.

На 29 юни американското списание "Ролинг Стоун" публикува списък на 100-те най-велики песни на XXI век, който беше оглавен от песента „Crazy in Love“ (2003) в съвместно изпълнение на певицата Бионсе и съпругът й, рапърът Jay-Z.

БГНЕС