Стилно ревю на модна къща "Блинк" за Business Lady Club

Силвия Тодорова

Специални гости на юнската месечна среща на Business Lady Club бяха проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и талантливата млада дизайнерка Ради Лазарова (модна къща "Блинк"). Те получиха специална покана от г-жа Мила Захариева, Златен член на Business Lady Club, да се включат в събитието по темата „Стил и красота“. Месечната среща на Business Lady Club се състоя на 26-ти юни в елегантната обстановка на ресторант „Булгар“ в хотел „Маринела“. Двете водещи на вечерта – Мила Захариева и Моника Златева – изпълнителен директор на Business Lady Club, бяха облечени с красиви рокли на дизайнерката Ради Лазарова.

Стилно ревю

Стилно ревю

Проф. Любомир Стойков откликна на молбата на организаторите и изнесе атрактивна мини лекция на тема „Стил и красота“. В нея той с чувство за хумор и академична артистичност маркира същността и динамиката на понятията „стил“, „красота“, „висша мода“, „кич“, „безстилие“, „чалга“, „вдъхновение“ и пр. Председателят на Академията за мода изтъкна: „Способността да имаш собствен стил и да си оригинален е предизвикателство към всеки не само в модата и в изкуството, но и в реалния живот, в човешкото мислене и поведение. Търсенето и намирането на собствената различност би трябвало да бъде основен мотив в живота на хората, но така ли е в действителност?... Що се отнася до красотата, тя е такъв коктейл от божествени пропорции и хармония между вътрешния и външния свят на човека, който дава смисъл на неговото битие и с право е сочена за синоним на истината и доброто.“ В потвърждение на последните думи професорът импровизирано рецитира стихове на Емили Дикинсън.

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Ради Лазарова представи част от своята артистична и изискана колекция Womanity, която е вдъхновена от независимата, дръзка и провокативна съвременна жена. Присъстващите дами останаха очаровани от модните творения на дизайнерката, която се стреми да създава мечтаната от всяка жена рокля и да задоволява дори най-изтънчения вкус. Ради Лазарова е второ поколение създатели на официална и сватбена мода с вълнуващата, романтична и оригинална визия. Нейният характерен творчески стил намира отражение в модна къща „Блинк“. По време на срещата на Business Lady Club младата дизайнерка представи своя творчески подход и даде допълнителни разяснения за отделни рокли от колекцията. Тя обърна внимание на това, че част от моделите са три или две в едно реализации, които позволяват една дреха да се комбинира в различни варианти. Ради Лазарова залага на женствени силуети, красиви и актуални съчетания на цветове, ръчно нашити авторски дантели, ефирни и нежни материи като тюл и коприна. Украсата на роклите включва прозрачни детайли и много бляскави акценти – кристали, перли и мъниста, 3D флорални мотиви и пера. Сред показаните модни произведения беше и рокля, с която наскоро Наталия Гуркова събра овации на червения килим в Кан. Роклите от колекцията бяха елегантно представени от манекените Десислава Харизанова, Ивелина Бубова и Ксения Рай, които показаха стила и красотата в колекцията на Ради Лазарова.

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Стилно ревю

Снимки:

  1. Дизайнерката Ради  Лазарова заедно с манекени, които представиха колекция Womanity.
  2. Ивелина Бубова, Ради Лазарова, проф. Любомир Стойков, Десислава Харизанова и Ксения Рай на месечната среща на Business Lady Club (отляво на дясно).
  3. Дизайнерката на „Блинк”, Ради Лазарова заедно с проф. Любомир Стойков.
  4. Ивелина Бубова, проф. Любомир Стойков, Деси Харизанова и Ксения Рай на събитието на Business Lady Club (отляво на дясно).
  5. Ксения Рай с рокля на модна къща „Блинк”.
  6. Ивелина Бубова с рокля на модна къща „Блинк”.
  7. Деси Харизанова с рокля на модна къща „Блинк”.
  8. Моника Златева, проф. Любомир Стойков и Мила Захариева (отляво на дясно).
  9. Моника Златева, Ради Лазарова, проф. Любомир Стойков и Мила Захариева (отляво на дясно).
  10. Проф. Любомир Стойков –специален гост на Business Lady Club.
  11. – 19. Рокли от колекцията на модна къща „Блинк“, показани по време на събитието.

20.  Ивелина Бубова, Ксения Рай, Моника Златева, проф. Любомир Стойков, Ради Лазарова, Мила Захариева и Деси Харизанова на месечната среща на Business Lady Club (отляво на дясно).
21. Всички гости на месечната среща на Business Lady Club.
Фото: © Хайлайф / От игла до конец