Топ дизайнерът на булчински рокли - Тони Ментел пристига в България

Авторът на изисканите колекции Signature и Lillian West за американския бранд Justin Alexander, ще представи моделите за 2019-а година на ексклузивно ревю, месеци преди официалната им премиера на Bridal Fashion Week през април в Барселона.

За първи път дизайнер на булчински рокли пристига в столицата, за да се срещне лично с бъдещите булки в рамките на „Училище за булки”, сезон 3. Най-чаканото от младоженките събитие ще се проведе на 24-и и 25-и февруари, събота и неделя в булчински магазин Брайдъл хауз в България Мол, ет +2 от 11.00 до 19.00 часа.

Топ дизайнерът на булчински рокли - Тони Ментел пристига в България

В предишните две издания на станалия традиция форум, своите булчински рокли избраха близо 100 булки. В сезон 3 на „Училище за булки” младоженките за първи път ще се срещнат с in house дизайнера на NYFW. Освен подробни съвети при избора на рокля за най-вълнуващия момент в живота на всяка жена, победилите в специална он-лайн игра, бъдещи булки ще получат съвети от гримьор и фризьор. Под ръководството на Тони Ментел именити майстори в грима и прическата ще подготвят булчинските визии на дамите, които ще се включат в събитието.

Тони Ментел е роден във Великобритания. Завършил е Кралския колеж по изкуствата в Лондон, а днес живее в Хамбург. Първата си булчинска рокля проектира през 1999-а година, въпреки че в началото на кариерата си е създавал предимно официални облекла. Пристрастен е към детайла и прекрасните тъкани, които работата като дизайнер му позволява да използва. Винаги се е интересувал от булчинското облекло.
"Всяка година проектирам около 250 нови сватбени рокли. Но ако ме питаш колко жени са носили моите образци, тогава главата ми започва да пуши. Трябва да са били милиони! Нямам търпение да се срещна с българските булки. Това е огромен източник на вдъхновение за мен!” – споделя Ментел преди пристигането си в България.

Според него, независимо как изглежда една жена, сватбената рокля трябва да е като рамка за картина. Булката трябва да се довери на предпочитанията си и да ги подчертае. „Когато булката се чувства удобно в това, което носи, тя има зашеметяваща харизма.” – разказва дизайнерът в свое интервю и допълва: „Пътувам по целия свят, посещавам булчински магазини и срещам потенциални клиенти, които ми казват, как искат да изглеждат и да се чувстват, когато се женят. Просто се опитвам да ги слушам и да им помагам да реализират своите мечтани рокли.”

В София Тони Ментел, който проектира линиите на "Джъстин Александър" "Signature" и "Lillian West ", ще сподели тайната на перфектната сватбена рокля. Неговият стил при изработката на сватбени рокли се проявява при смесването на чисти линии с класическата конструкция от 50-те години на миналия век. След това добавя специални ръчно изработени детайли. Вдъхновението си Ментел черпи от срещите с булки и техните семейства. Най-често реакцията на шедьоврите, които създава са сълзи на радост.

Допълнителна информация:
Justin Alexander Bridal е американска семейна фирма. Компанията е един от най-влиятелните производители на сватбена мода в САЩ и Европа. Образците на марката са търсени по целия свят заради безкомпромисното качество, превъзходен стил и достъпни цени. Роклите се отличават с дизайн, уловил духа и блясъка на Холивуд от времето на Грейс Кели, Джаки Кенеди и Одри Хепбърн.
Роклите на Justin Alexander Bridal са клас „Висша мода”, изработени в класически линии с ръчно бродирани фини дантели и естествена коприна. Имат съблазнителен и женствен стил, зашеметяващи детайли, които ги превръщат в произведения на изкуството. Силуетът е неповторим, с елегантно изрязан гръб и кристални деколтета. Моделите се отличават с изискани линии, обсипани са с камъни, а деколтетата са женствени и изящни. Фините аксесоари, облечени в коприна и нежни дантели са ефектни без да се натрапват. Всичко това създава единствената и уникална сватбена визия, която сякаш разказва приказката на Холивуд, сменяйки филмовите ленти, пресъздали живота на Грейс Кели, Одри Хипбърн и Джаки Кенеди.

Отличителен белег на бранда е лекотата и комфорта на роклите дори при най-пищните модели. Брайдъл мода държи пълните права за продажба и на всички линии на модния гигант Justin Alexander Bridal – Justin Alexander, Lillian West, Sincerity и Sweetheart. Представителният булчински бутик bridal House бе открит с пищно ревю през март 2015-а година.