Най-значимото от света на модата за 2017 година

И 2017 година отмина. Както всяка година и миналата бе осеяна със звездни събития. Представяне на нови колекции, млади дизайнери, известни личности в нови амплоа. Представяме ви една селекция от най-значимите събития в света на световната и българска мода за 2017 година. Вижте какво се запечата в съзнанието ни:

Fashion.bg е един от новите членове на "Бизнес и иновационен клъстер Русе+" - разбира се, няма как да пропуснем да ви припомним как стартирахме 2017 година. Пореден успех за най-големият моден портал в България. Нови четири фирми се включиха в създаденото в края на 2016g. Сдружение „Бизнес и иновационен клъстер Русе+”. Една от фирмите е ФАШЪН.БГ ООД, която е собственик на Fashion.bg.

Най-значимото от света на модата за 2017 година

Сексоложката Наталия Кобилкина вдигна пищна сватба - Тържеството премина изцяло под дъжда, за да им върви на младоженците, като по вода. След църковния ритуал, те поздравиха и посрещнаха своите гости в изискана атмосфера с много романтика и стил, пресъздадени от стотици запалени свещи и любимият цвят на булката – циклама. За декорацията, както и роклята, булката се довери на магазин Bridal House в България Мол в София. Сватбената рокля на Наталия бе в тон с цялата тематика на събитието – кристален тюл в бледо розово и бяла ръчно бродирана дантела, нежно докосваща тялото.

Jimmy Choo стана собственост на Michael Kors - Американската компания Michael Kors е постигнала споразумение за покупката на британския производител на обувки Jimmy Choo за 986 милиона паунда /около 1,2 милиарда долара/.

Michael Kors купува луксозната марка Jimmy Choo

Костюмът се открои като една от хитовите тенденции при дамската мода - Последната година костюмът присъства както в мъжкия гардероб, така и в женския. Бизнес дамите, а и не само те, вече притежават поне един костюм. Макар все още наподобяващи мъжкото излъчване, костюмите навлизат с все сила в дамския гардероб. Затова това е водеща тенденция в дамската мода за идния зимен сезон.

Хитът при модните тенденции за есен/зима 2017 при дамската мода  - костюмът

Vans направиха колаборация в екстравагантният дизайнер Карл Лагерфелд - Модното гуру Карл Лагерфелд създаде модна колекция с VANS, известни със своите кецове. Въпреки, че Карл лагерфелд е дългогодишен креативен директор на Шанел, марката не участва в тази колекция. Този път едноименният бранд Карл Лаферфелд реализира сътручничеството с VANS. Това не е първият път, в който дизайнерът създава спортни обувки, именно неговата марка има богато разнообразие от спортни и кежуъл кецове, маратонки и обувки.

Дизайнерът Карл Лагерфелд в колаборация с VANS

Български модел влезе в Топ 20 на Maxim - Българският модел и танцьор Елена Виан е сред претендентките в най-новия конкурс на престижното американско списание Maxim - "Maxim's Finest". Червенокосата красавица е единствената нашенка, която е одобрена от авторитетното жури на изданието, и попада в класацията наред с хубавици от цял свят. Мащабният проект е разделен в различни категории, като нашето момиче попада в International Group Six, а спрямо моментното гласуване е 19-а. Вотът се базира изцяло на онлайн гласуване, което ще продължи до 13 септември. След това конкурсът продължава във втори етап, където всички финалистки ще се състезават за голямата награда от 25 000 долара.

Българка в Топ 20 на Maxim

Нова модна къща отвори врати за българскта бизнес дама - Модна къща „Мезон Сант-Ерем“ е основана през месец юни 2017 г. от г-жа Габриела Колева. Тя е създадена с визия за изграждане на модна марка за дамски облекла с акцент върху елегантни и чисти силуети, съчетани с рафинирани и структурирани платове, отговарящи на естетическите потребности на модерната делова дама.

Премиера: Модна къща

Тамара Георгиева - Мис България 2017 - една от най-обсъжданите теми в България за последните няколко месеца. Какво стана с идеалите за красота, кой прав, кой прив. За тежката корона да бъдеш Мис и още нещо.Русокосата софиянка Тамара георгиева спечели 28-мото издание на най-престижния конкурс за красота в България на бляскава церемония в Рейнбоу плаза в конкуренция с 20 участнички от цялата страна. Тамара се занимава с моден дизайн. Вице Мис България е Йовита Георгиева от Бургас, която се занимава със спортни танци, а трето място зае студентктата по Българска филология Габриела Топалова от Пловдив.

Мис България 2017 е софиянката Тамара Георгиева

Първата ни ракета, Григор Димитров номиниран за най-стилен мъж - Третият в света, през 2017 г. бе сред победителите за месец Март и това му отреди място сред финалистите.

Григор Димитров е сред финалистите в световен конкурс за мода