Избраха модел на България 2008

Късно снощи в Благоевград се проведоха първият конкурс Модел на България 2008 и конкурсът Мис Благоевград. Двадесет годишната Христина Красимирова спечели титлата Модел на България 2008, сред 26-те участнички. Следващия месец тя ще участва и представи страната ни на световния конкурс Мис Модел на света в Хонг Конг - Китай. Христина е от София, зодия стрелец, работи като бизнес сътрудник, а в свободното си време обича да танцува и да се занимава с мода. Има екзотично излъчване и чар, с който плени публиката.

Избраха модел на България 2008

Мис Благоевград стана Жана Янева - 18 годишна, първокурсничка в ЮЗУ „Н. Рилски”, следва специалност културология. Тя е спортна натура, зодия скорпион, занимава се професионално с тенис, в ранглистата е на 15-о място в България.

Конкурсът Модел на България се проведе в няколко тура, в които кандидатките се представиха в спортни облекла на „LTB Jeans” и „UMBRO”, дефилираха с луксозно дамско бельо на „Роси Стил”, а на финала изгряха с официални булченски тоалети на „ОДЕТА”.

Силно впечатление направиха и дефилетата с актуалните за сезона плетени секси облекла на „Аксел Карди”. Официален хотел на събитието бе хотел „Езерец”, номиниран за градски хотел на 2006 г. от президента на България – г-н Първанов.

Избраха модел на България 2008

В журито участваха Катя и Румен Дуневи, Зейнеб Маджурова от Биг Брадър, Мистър културизъм – Атанас Николаев, Ева Кикерезова от „Звезден прах” - ББТ, Иво Атанасов – представител на спортни магазини „UMBRO”, управляващият директор на ПРоФайл – Наско Лазаров, топ модела Александър Беседин.

Водещи на събитието бяха Нели Атанасова и Драго Драганов от „Бъди Звезда”, а самият конкурс ще бъде излъчен през ноември месец по БНТ.