Модна къща "Жени стил" представи колекция Есен/Зима 2017-2018

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи новата колекция за сезон есен/зима 2017/2018, която включва общо 65 облекла в две линии – всекидневна и официална.

Модна къща

Силуетите в колекцията са разнообразни, като основните са прав и втален. През този сезон тенденция се явява удължаването при полите и роклите. Дължината под коляното навлиза наравно с по-късите дължини около и над коляното.

Присъстват както прави, така и разкроени поли и рокли, като при роклите освен класическите вталени кройки има и такива с прав силует с дължина над коляното. Актуални в колекцията са панталоните с чупки в горната част, също и правите панталони, без допълнителен обем.

Модна къща

Модна къща

Мантата и саката са както с втален, така и с прав силует, изработени са с различни видове ревери – класически свален ревер, ревер шал-яка. При тях е използвана и асиметрия – от едната страна дизайнът е решен с ревер тип шал-яка, а от другата с висок ревер.

Ризите и блузите, които се комбинират към различните облекла, са изработени от коприна, дантела и трико.

Модна къща

Модна къща

Материите за есенно-зимния сезон са традиционно по-плътни: вълна, букле, кожа, както и коприна, трико, тъкани с бродерия и дантела, която е използвана и във всекидневните, и във вечерните облекла.

Актуални и тази година са разнообразните принтове върху коприна, вълна и трико. Един и същи принт в колекцията е използван върху различните материи, което позволява да се правят интересни съчетания на облеклата. При много от моделите са комбинирани кожа и плат.

Модна къща

Модна къща

Цветовете, на които залага дизайнерката Евгения Живкова в предложенията си за есенно-зимния сезон са: черно, сиво, бежово, бяло и турско синьо. Пепита и карето също присъстват в колекцията. Облеклата с тези десени наподобяват колежански стил, при който полите са плисирани и се комбинират със сака, ризи и блузи. В колежанската тема има разнообразни апликации от дантела.

Модна къща

Както при официалните, така и при всекидневните облекла, са използвани вградени ширити и интересни апликации на дантела, за които са вложени много часове ръчна работа.

БГНЕС