Летни кулинарни изкушения

Лятото е сезонът, през който всички се отдаваме на море, активна почивка, хубави коктейли и кулинарни изкушения. Вкусовите ни рецептори се настройват по по-различен начин през топлите месеци и тогава сме склонни да комбинираме повече неща на масата. Foodpanda, подбра най-атрактивните кулинарни изкушения, които ще допринесат за нашата наслада и добро настроение.

Летни кулинарни изкушения

Сладолед с ягоди - това е класическа комбинация, която през горещите месеци е много апетитна и разхлаждаща. За закуска или като десерт, заедно с чаша вино и морска гледка, ще си доставите наистина приятно удоволствие.

Калмари на скара с портокалов дресинг - ако не сега, то кога ще се насладим на истински пресни и вкусни морски храни. Освен, че са полезни и диетични, калмарите са сред едни от най-консумираните храни през лятото.

Гръцка салата - еквивалент на българската шопска салата, но подредена по различен начин, гръцката салата е сред фаворитите през лятото. Много добре се съчетава с добре охладено узо.

Шишчета - крехко пилешко месо, тиквички, домат и патладжан са истинско кулинарно изкушение за любителите на скарата. BBQ партита са много популярни през топлите дълги нощи, така че заложете на това предложение.

Сирене с диня - няма човек, които да не е похапвал сирене с диня през лятото. Това е любима комбинация за малки и големи, и хубав спомен от детството ни на село.

БГНЕС