Академията за мода откри "Лятото на любовта" с пищен ревю-спектакъл

* Red Fashion Party събра едни от най-добрите български дизайнери, модни къщи заедно с прочути световни брандове

Силвия Тодорова

Академията за мода организира голям ревю-спектакъл „Лятото на любовта“. Тематичното Red Fashion Party беше с дрескод “червено” и се състоя на 14 юни 2017 г. във “Витоша Парк Хотел”. Елегантният пърформанс представи най-новите предложения на едни от най-добрите български дизайнери и модни къщи, както и актуални колекции на прочути световни брандове . Гости на Red Fashion Party бяха носителите на приза “Златна игла” на Академията за мода: Албена Александрова, Вяра Георгиева, Евгения Живкова, Жана Жекова, Йорданка Чернаева, Мариела Гемишева, Меги Петкова, Николай Божилов, София Борисова, Светослав Колчагов, Теодора Спасова и Христина Ангелова.

Академията за мода откри

Академията за мода откри

Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, откри събитието с думите: „Искаме, надяваме се, очакваме, дори – настояваме, това лято да бъде Лятото на любовта! Стига омраза, стига грозно поведение, стига враждебни постъпки... Повече хармония, повече благородство, повече добруване... Вярваме, че стилът, красотата, любовта и доброто са единство, без което не можем; сплав, без която животът няма смисъл. Прав е Гьоте, когато твърди, че който е видял и се е докоснал до човешката красота не може да бъде засегнат от злото. Червеният цвят има ключова роля в спектакъла – той е нашият дрескод – символ на любовта, страстта и съблазънта!“.

Ревю-спектакълът на Red Fashion Party откри известният бранд за мъжка мода Desizo Monni с колекция есен/зима 2017/18, озаглавена ”Guerriero della moda” („Войникът на модата“) и с дизайнери Иван Гинчев и Даяна Динкова. Колекцията на Desizo Monni носи духа на съвременния мъж, онзи „войник на модата“, който въпреки градскиу хаос, остава верен на стила си. Иновативното в колекцията са апликациите на пистолети и барокови елементи, избродирани със златен конец.

Академията за мода откри

Специален гост на Red Fashion Party беше италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – Maestro di Eleganza, който наскоро откри ателие в София и представи в България своя уникален, персонализиран метод за създаване на мъжка мода. Пред гостите на събитието Алберто Веделаго разкри ролята на червения цвят в мъжкото облекло и за това как той може да се използва в контекста на елегантността и при формални случаи.

Академията за мода откри

Иван Донев долетя от италианската столица специално за Red Fashion Party и за първи път в България представи избрани модели от най-новата си колекция „Мост между културите“. Тя е вдъхновена от Музея на ислямското изкуство в Доха, Катар. Всеки от моделите е комбинация от декоративни елементи, щампи, обеми и форми, лазерна обработка, порцеланови копчета с черен лак и лазерно гравиране, детайли от плексиглас и златен ситопечат върху дантела. Дизайнерът представи една антична култура по иновативен и модерен начин с европейски стил.

Академията за мода откри

Носителката на приза Златна игла 2017 в категория „Модна иновация” Мерлин Арно представи колекция, изработена от пера на екзотични птици: сив щраус, петел феникс, ему и калифорнийска патица. Всички пера са отпаден продукт, който се събира в линеещия период на птиците, а за колекцията са характерни кринолини от края на 16-ти и началото на 19-ти век. Мерлин Арно беше единственият български дизайнер, поканен да участва с колекция висша мода в Couture Fashion Week по време на Филмовия фестивал в Кан и на RED FASHION PARTY показа за първи път в България модели от тази колекция.

Академията за мода откри

Дизайнерът Христо Чучев показа своята най-нова сватбена колекция „Любовно сияние“, в която залага на различни силуети, подчертаващи фигурата, и на материи като: дизайнерски дантели и френски тюлове, коприна, шифон, муселин, жоржет и креп жоржет в цвят екрю с акценти от кремаво и пепел от рози. Дизайнерът обръща специално внимание на ръчната работа, на красивите апликации върху прозрачен тюл и фино изработени детайли като 3D цветя и пеперуди.

Академията за мода откри

Аксел Харди представи своята първа колекция с рециклирани облекла от парашути – "Адреналин“. Дрехите носят заряда на смелостта, адреналина и емоциите, съпровождащи скоковете с парашут. Моделите са изработени от естествена коприна и памук, а материите са обработени допълнително с багрене, типично за стила на Аксел Харди и съчетани с плетиво – голямата любов на дизайнерката.

Академията за мода откри

Модна къща „Бандерол“ с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов показаха официална колекция 2017 – дамска и мъжка мода с иновативни комбинации от ефирни материи, дантели, 3-D елементи, блясък и съчетаване на цветове.

Versace 19.69 Abbigliamento Sportivo лансира колекция дамски чанти пролет-лято 2017, доминирана от италианската елегантност, стил и качество. Аксесоарите са в богата цветова гама с модерен дизайн, индивидуален стил на линии, форми и материали в духа на съвременните тенденции. Дамските чанти са ръчна изработка от 100% висококачествена естествена кожа, произведена в Италия и са предназначени за дами от 19 до 69 години. В томбола за гостите на събитието беше спечелена като подарък специален модел чанта – бестселър на Versace 19.69 в бял цвят.

Академията за мода откри

Bra Clinic – ексклузивен представител в България на световноизвестните брандове за бельо Panache, Marlies Dekkers и Bluebella – представи актуални предложения бельо и бански костюми. Bra Clinic е единственият по рода си салон за бельо в България, който предлага услугата бра фитинг (индивидуална консултация за определяне на правилния размер сутиен) и повече от 100 размера сутиени, както и голямо разнообразие от бельо – всекидневно, вечерно, оформящо, празнично и булчинско, бански костюми, спортно бельо, бельо за кърмещи майки, специализирани сутиени.

Академията за мода откри

Тематични аутфити, съобразени с дрескода „червено“ представиха и студенти по мода на проф. Любомир Стойков от Националната художествена академия: Велиана Лобошка, Давид Стояновски, Стефани Тодорова, Елина Кръстева, Моника Маркова, Ива Партъчева, Диана Папазова, Йоана Иванова, Ани Добараджиева, Християна Димитрова и Ирина Матов. Заедно със свежия творчески полъх по време на дефилето на младите дизайнери „Мтел“ презентира Samsung Galaxy S8 – един от най-дълго чаканите модели тази година, който преоткрива смартфон дизайна, като представя устройство „без граници и рамки”.

Академията за мода откри

В ревю-спектакъла участва и актрисата Борислава Стратиева (в тоалет на Вяра Георгиева – FEDE fashion studio), която бе сред най-добре облечените знаменитости на червения килим в Кан, според класацията на прочутото лайфстайл списание „Венити феър“.

Академията за мода откри

Академията за мода откри

Сред гостите, които уважиха събитието бяха дизайнерите носители на Златна игла: Светослав Колчагов, Мариела Гемишева, Албена Александрова, Вяра Георгиева, доц. Йорданка Чернаева, Николай Божилов, Теодора Спасова, Христина Ангелова и Меги Петкова, както и Мирослав Печев, Зорница Димитрова, Наталия Гуркова със съпруга си Джордже Михалевич, Мая Косева, Гергана Ташкова, Биляна Тончева, Радослава Минчева, Славка Занева, Йордана Димитрова, Румяна Маринова, доц. д-р Ходор Факих, Павел и Едита Цветкови, Ина Асса, Росица Рангелова, Донка Ганева, Капка Амзина и Явор Цаков, Паолина Петракиева, Меги Савова, Анелия Иванова, Роси Стойчева, Мадлена Иванова и др.

Академията за мода откри

Пред централния вход на “Витоша Парк Хотел” гостите имаха възможност да разгледат и Ситроен C3 – градски автомобил на годината за 2017-та в червено. Той е първият модел, който предлага 36 персонализирани цветови комбинации и с него всеки може да стане дизайнер на автомобила си, като сам избере цветовете за неговия външен вид и интериор.

Академията за мода откри

Академията за мода откри

Академията за мода откри

Водеща на Red Fashion Party беше Гери Дончева, облечена в красива червена рокля на дизайнера Христо Чучев. Постановката на ревю-спектакъла беше поверена на Боян Караиванов. За грима на манекените се погрижи Марина Младенова заедно със своя екип, а за прическите – Надежда Радева и нейният екип от салон за красота Beauty Club. За гостите на Red Fashion Party бяха предвидени специални комплименти от Selena ES, Bra Clinic и Versace 19.69. Red Fashion Party приключи с изискан коктейл, по време на който гостите се насладиха на Gancia пенливо вино и коктейли, направени с вермутите на Gancia, както и на кулинарните предложения на „Рай кетъринг” и на изкушаващи десерти от сладкарници „Неделя”.

Академията за мода откри

Академията за мода откри

Академията за мода откри

Снимки:
1. Проф. Любомир Стойков заедно с носители на Златна игла и техните произведения (детайл).
2. Проф. Любомир Стойков заедно с носители на Златна игла и техните произведения.
3. Desizo Monni представи колекция есен/зима 2017/18 „Войникът на модата“ с дизайнери Иван Гинчев и Даяна Динкова.
4. Италианският дизайнер и стилист Алберто Веделаго – специален гост на Red Fashion Party.
5. Иван Донев представи колекция „Мост между културите“.
6. Рокля на Мерлин Арно – носител на Златна игла 2017 за „Модна иновация”.
7. Христо Чучев представи сватбена колекция „Любовно сияние“.
8. Аксел Харди представи колекция с рециклирани облекла от парашути – "Адреналин“.
9. „Бандерол“ представи колекция 2017 с дизайнери Десислава Дамянова и Никола Карадамянов.
10. Versace 19.69 Abbigliamento Sportivo лансира колекция дамски чанти пролет-лято 2017.
11. Bra Clinic представи актуални предложения бельо и бански костюми.
12. Аутфит на Стефани Тодорова, студент по мода от НХА със Samsung Galaxy S8.
13. Рокля на Светослав Колчагов, специално побрана за събитието.
14. Борислава Стратиева представи тоалет на дизайнерката Вяра Георгиева.
15. Мариела Гемишева представи аутфит, специално побран за събитието.
16. Гери Дончева и проф. Любомир Стойков си правят селфи със Samsung Galaxy S8.
17. Наталия Гуркова и съпруга й Джордже Михалевич
18. Мая Косева, проф. Любомир Стойков и Гергана Ташкова (от ляво на дясно).
19. Йордана Димитрова и проф. Любомир Стойков
20. Капка Амзина, Явор Цаков и Паолина Петракиева (от ляво на дясно).
21. Гери Дончева позира със Ситроен C3
Фото: © Антон Марков/Академия за мода: 1, 2, 3, 4, 7, 8, 10, 12, 15
Фото: © Хайлайф/Академия за мода: 5, 6, 9, 11, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 20, 21

Red Fashion Party се реализира с любезното съдействие на:

Академията за мода откри