Студентка на НБУ е финалист на международния конкурс за млади дизайнери Mittelmoda

Престижният международен конкурс за млади дизайнери Mittelmoda за поредна година избра български участник на финален кръг. Айлин Елмаз, студентка от IV курс на БП „Мода“, е сред 12-те финалисти, избрани след внимателна селекция от компетентно жури сред повече от 4000 кандидати. Така НБУ се нарежда до изключително престижни университети от Великобритания, Белгия, Израел, САЩ, Франция и др.

Студентка на НБУ е финалист на международния конкурс  за млади дизайнери Mittelmoda

Студентка на НБУ е финалист на международния конкурс  за млади дизайнери Mittelmoda Тази година финалът на конкурса ще бъде част от Седмицата на мъжката мода в Милано (Milan Men’s Fashion Week 2018), което е огромна възможност както за бъдещото развитие на един млад дизайнер, така и за утвърждаване на НБУ като университет, предоставящ всички необходими компетентности за добра професионална реализация.

Колекцията „Diverge“ на Айлин е част от дипломната й работа и е вдъхновена от изкуството на швейцарския художник Урс Фишър. Избраният материал е деним, който Айлин избелва, разнищва и наслоява, за да постигне авангарден силует, комбиниран с уникалността на ръчната работа. Колекцията на Айлин Елмаз ще бъде показана като част от дипломното ревю на БП „Мода“ на 5-и юни от 19.00 часа в Five High Skate Park, София, след което ще отпътува за Милано.