Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град

Световни знаменитости и нашумели дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week Връчват награда от 50,000 евро за нов късометражен филм

Balkan Fashion Week 2017 ще е първата седмица на модата в световната история, която ще се проведе в кино студио. От 5-ти до 10-ти юни 2017 Nu Boyana Film Studios ще се превърне в най-големият "Fashion City” в Източна Европа. Амбицията на организаторите е да съберат артисти от цял свят в България, непозната до момента модна дестинация. Темата под която ще се обединят дизайнери, медии и байери от цял свят е: "Модата среща киното!". Nu Boyana Film Studios е любезен домакин и партньор на събитието без чиято помощ то не би се случило с този размах.

Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град

За прецизната селекция, която ще представи едни от най-талантливите дизайнери и артисти в изключително съчетание от мода и кинематография по време на Balkan Fashion Week 2017 се грижи екип с богат международен опит в организацията на седмици на модата. Международната платформа цели да създаде трайни условия за колаборация между Изтока и Запада.

Представяне на различни модни и арт презентации в съчетание с музикални изпълнения на живо ще се случват на декорите на студиото в Бояна. Улиците на Ню Йорк, Лондон, Куба, Гърция, Рим ще са само част от нещатата, които ще могат да се видят в рамките на събитието.

Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град

На специална среща с медиите, организаторите на големия моден форум разказаха подробности за събитието. Пресконференцията бе открита от г-н Ярив Лернер- управляващ собственик на Nu Boyana Film Studios. Г-н Лернер изрази своето вълнение от това, че в следващите два месеца Nu Boyana ще подкрепи и работи по специални проекти заедно с Balkan Fashion Week. Сред събитията, които ще се проведат ще бъде и филмов конкурс с награда от 50 000 евро и подкрепа от страна на филмовото студио за заснемане и реализиране на късометражен филм. Това ще даде възможност за изява на млади таланти.
„Това е само малка част от изненадите и вълнуващите неща, които сме ви подготвили“, заяви филмовия продуцент.

Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град

Гост на пресконференцията бе модната икона, блогър, ловец на таланти и създател на първия моден филмов фестивал ASVOFF Даян Перне. Тя обяви, че за 9 години това ще е първото издание на ASVOFF, което ще се проведе първо извън Париж, а и в кино студио, за което са избрани, именно модната платформа Balkan Fashion Week с изключителните възможности и потенциал на Nu Boyana Film Studio. Подготвя се излъчване на живо на събитието от София едновременно в Париж, Лондон, Барселона, Лисабон, Милано, Москва и Букурещ.

Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град

"Скрининг на фестивалът до момента се е провеждал на различни локации по света. Тази година решихме новото издание да е различно и да бъде нестандартно. За първи път ще се проведе в киностудио. За нас е много вълнуващо и се чувстваме като деца в магазин за играчки, тъй като този ASVOFF ще е изпълнен с нестандартни и вълнуващи елементи. Защото всичко, което правим в този живот е мода. Очаквайте, неочакваното…", заяви Даян по повод предстоящото издание на престижния кинофорум. Тя е сред малкото утърдени лица в модата , които работят и разпростират своите контакти, влияние и дейност изключително в показването, откриването и промотирането на млади и способни дизайнери, а и артисти въобще.

За изданието през юни е поканен Kim Jones, главен дизайнер мъже за LOUIS VUITTON. Лондон ще бъде представен от авангардния дизайнер Garet Pugh. Eric Daman - дизайнер и стилист на популярните тв продукции “Sex and the City” и” Gossip Girl” ще направи еднодневна творческа работилница. Marc Happel, директор костюми на New York City Ballet ще представи успешни примери за арт пърформанси и инсталации в колаборация - мода и балетно изкуство.

На срещата с медиите присъстваха и Мира Постулаче-международен ПР на Balkan Fashion Week, Юлита Манолова-арт директор на Balkan Fashion Week и част от организаторите на форума: Теодора Гергова, Кристина Димитрова, Елена Алекси и Мила Захариева.

Nu Boyana Film Studios се превръща в моден град

Дни преди старта на Balkan Fashion Week ще се проведе Балкански международен винен конкурс и фестивал BIWC, който тази година има специална кауза против рака на гърдата. Модната платформа ще се включи като партньор в Кампания против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на модната седмица могат да бъдат закупени специални фланелки с мотото на кампанията. Средствата, събрани от тях, ще отидат за закупуването на кемпер, който ще пътува из цялата страна и в който ще могат се правят безплатни изследвания на жените в цяла България.