„Bipone” работят по проекта “Fashion meets Sport 2008”

Артистичният и креативен тандем „Bipone” – Биляна и Петър Пелови, работят по проекта “Fashion meets Sport 2008” под патронажа на кмета на град Виена - Dr. Michael Häupl, президентката на икономическата камара във Виена - Brigitte Jank и задругата на дизайнерите в подкрепа на европейското първенство по футбол, по време на което се очакват 300 000 гости и 6000 представители на медиите в австрийската столица.

В целия свят ще бъдат излъчени репортажи и снимки от Виена, която ще се презентира през месец Юни, като модерна, красива и артистична столица на културата и изкуството. Над 1-милионна публика ще има възможността да се наслади на качеството на живот и привилегиите на столицата на валса.

Проектът е свързан с дизайна и изработването на дрехи за 15 австрийски, европейски, световни и олимпийски шампиони, от 15 дизайнера във Виена. Те са подготвили вече първите скици и проекти за ушиването на дрехите по мярка за спортистите.

Самата пресконференция се състоя на 10 април в сградата на Икономическата камара във Виена. Бригите Янк / Brigite Jank/ чрез томбола избираше дизайнерите, които ще обличат европейските, световните и олимпийските шампиони.

Fashion meets Sport 2008

За „Bipone” беше избрана Ингрид Туркович - Вендл, която е двукратна европейска шампионка по фигурно пързаляне, печели сребърен медал от световното първенство 1958 г. и бронз на олимпийските игри през 1956 г. Европейксата шампионка дълги години е сред любимите водещи и журналист в Австрийската национална телевизия - ORF. Печели награда “ROMY” 1990 г. за най-любим спортен водещ. От 2002 до 2006 г. е депутат в австрийския парламент.

В кметството на Виена се проведе официалната гала вечер на 4 юни с модно шоу на виенската мода, на която присъстваха 370 официални гости. Гала вечерта премина с голям успех за „Bipone”.

„Bipone” е един асртистичен и креативен тандем. Те работят и творят в „Bipone Design Atelier” сърцето на Виена. Тяхното мото е: „Ние не правим просто дрехи, а уникати“. Любовта към детайлността се забелязва във всяко едно тяхно „произведение на изкуството”. Предизвикателството за работа с нови материи, експериментите и изследването в модата, както и красотата в контраста, допълва ексклузивността на техния стил.

Fashion meets Sport 2008Fashion meets Sport 2008

„Bipone” се вдъхновява от европейското и световното изкуство, улавят го и го пресъздават, с което подсилват ефекта на уникалността в модата, която създават.

През 2005 г. дизайнерите печелят 1-о място в конкурс за млади таланти в Австрия, както и 1-о място на Българската национална камара за мода в раздел „сценично изкуство” и категория „най-добро представяне на чуждестранен подиум”.

През 2007 година са победители в националния моден конкурс „11 Meter Mode“ и стават представителното лице на проекта на най-голямото дизайнерско изложение за мода, бижута и мебели „BlickFang” в Цюрих. „Bipone” облича „Мис Австрия Туризъм 2008“ на световния финал в Китай.

Снимки:

1. „Fashion Meets Sport“ в Кметството под патронажа на кмета на град Виена Др. Михаел Хоипл / Dr.Michael Heupl / и президентката на икономическата камера във Виена Бригите Янк / Brigitte Jank /
2. Артистичният и креативен тандем „Bipone” – Биляна и Петър Пелови
3. Европейската шампионка по фигурно пързаляне Ингрид Вендл-Туркович / Ingrid Wendl- Turkovic/, която е и дългогодишна водеща и журналист в ОРФ (Австрийската национална телевизия). Печели награда "ROMY" 1990 г. за най-любим телевизионен спортен водещ.

© migglpictures.com