Модно ателие Art Chicot показа колекцията “Избрано 2008”

Модно ателие Art Chicot показа колекцията “Избрано 2008”С ревю-спектакъл в Народния театър ателие Art Chicot показа колекцията „Избрано 2008”. Поводът е една година от откриването на ателието. Солистки на Националната опера и балет представиха ръчно изработените тоалети по нестандартен начин, чрез езика на танцовото изкуство. Като подарък за рождения ден се появи и новото ателие на ул. “6-ти септември”. Ценителите на красотата и стила имаха възможност отблизо да разгледат тоалетите. Гордостта на ателието е прецизната ръчна изработка и изключителното внимание към детайлите.

Ателие за мода ArtChicot е основано през 2006 г. в София от Йолана Анчева – управляващ съдружник, и Елена Владимирова – дизайнер-съдружник.
Ателието специализира в изработването на уникати и бутикови облекла, които се създават с много любов и огромно желание да се подчертае индивидуалността на всяка жена. Използват се само естествени тъкани: лен, памук, коприна, вълна, в най- разнообразна цветова гама. Кройките са перфектни, а уникалните ръчни технологии карат всеки клиент на ArtChicot да усети енергията на дреха, променяща цялостната му визия. В творческото Ателие артистично и с шик учат на красота и естетика – стъпка по стъпка… бавно и търпеливо… с такт и усет, понякога без думи, но с интуиция. Затова и самото място е магнетично.

Елена Владимирова – дизайнер на Art Chicot.
Родена е в Русия, а от 1984г. живее и твори в България. Завършила е „Художествено оформление и конструктивно проектиране на облеклото” в Москва. Практикувала е в модната къща на гениалния Слава Зайцев (маестрото на руската мода) и е специализирала в Киев при Тамара Бочуро (един от най-известните дизайнери на Украйна). Работила е в Украйна и в България като проектант-конструктор на дамски облекла. Има спечелени награди за най-добри проекти в тази област.

Art ChicotЙолана Анчева – вдъхновител и създател на Art Chicot.
Тя дълбоко вярва, че красотата трябва да присъства навсякъде и във всичко и смята, че именно жената може да допринесе за това, включително и чрез своя стил и правилен избор на дрехата. С прецизността на математик, каквато е по образование, и на банкер, каквато е по професионална реализация, тя създава модела на развитие на Art Chicot, въпреки че Ателието е повече естетичен, отколкото финансов експеримент.

“В подобно приключение не е достатъчно да си различен, ерудиран и магнетичен... Задължително е да си шик” – мислят Елена и Йолана.