Златна игла 2016: Най-желаният приз

Предстоят годишните награди на Академията за мода


Силвия Тодорова


Златна игла 2016: Най-желаният призНа 15 март 2016 година в Рамада София Хотел ще се проведе гала-вечер и ревю-спектакъл по случай церемонията за връчване на годишните модни награди "Златна игла 2016" на Академията за мода. Високият приз ще бъде връчен в категориите: "Дизайнер на годината", "Модна къща на годината", "Моден фотограф", "Моден гримьор" и "Най-добър млад дизайнер".

Имената на новите носители на "Златна игла" до последно ще се пазят в тайна и ще бъдат съобщени на официалната церемония в присъствието на много ВИП гости и представители на медиите.

За големите призове вече гласува жури от 30-те най-добри модни и лайфстайл журналисти от печатните и електронни медии у нас с председател проф. Любомир Стойков.

Лица на Златна игла 2016 ще бъдат Мила Христова и Иван Симеонов. Те ще открият грандиозния моден спектакъл, който ще се състои преди обявяването на победителите и тяхното представяне.

Преди церемонията своите най-нови модни творения ще покажат изтъкнати наши и чуждестранни дизайнери и модни къщи. В ревю-спектакъла ще бъдат представени избрани модели от актуалните колекции на Romantika Fashion с дизайнер София Борисова - носител на Златна игла 2015, Star Dust с дизайнер Евгения Борисова, галерия-бутик RoRa с дизайнер Росица Рангелова, MEGZ с дизайнер Миглена Каканашева, Axel Hardy, Fashion Gallery Esil Duran, българската марка очила KWIAT, Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова, както и дизайнерът Стоян Радичев. Мъжка мода ще бъде представена от модна къща "Агресор" с дизайнер Марияна Папаличева и турската марка Weaver.


Златна игла 2016: Най-желаният приз


Златна игла 2016: Най-желаният приз


По повод предстоящата церемония проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода, сподели: "Изминаха 22 години, откакто Академията за мода учреди приза Златна игла! През този наистина сериозен период тя се утвърди като най-желаната награда от българските модни творци. Силно се надявам и вярвам, че Годишните модни награди ще отидат при най-заслужилите, при онези, които с талант, качество и професионализъм допринасят за издигането на репутацията на българската мода. Благодаря на журито, в чийто състав влизат най-добрите български модни и лайфстайл журналисти - за интересните и оригинални номинации, предложения и класации".


Златна игла 2016: Най-желаният приз


Златна игла 2016: Най-желаният приз


Водещи на гала-вечерта ще бъдат PR експертът и телевизионна водеща - Ива Екимова, носител на приза "БГ модна икона 2013" и актьорът Ники Сотиров, отличен с приза "БГ Модна икона 2015".

Специално участие по време на "Златна игла 2016" ще има талантливата певица и актриса Марина Кискинова. Подготовката на ревю-спектакъла е поверена на Боян Караиванов. За грима на манекените ще се погрижат професионалистите от Max Factor, а за прическите - от Beauty Club.

Статуетката "Златна игла" по традиция е дело на най-добрия български бижутер Анжело Красини.


"Златна игла 2016" се реализира с любезното съдействие на:

Златна игла 2016: Най-желаният приз


Снимки:
1. Статуетката "Златна игла" по традиция се изработва от най-добрия български бижутер - Анжело Красини.
2. Мила Христова - лице на "Златна игла 2016" / Фото: © Делия Хейдсиек/Delia Heidsieck
3. Мила Христова - лице на "Златна игла 2016" / Фото: © Петя Чолакова
4-5. Иван Симеонов - лице на "Златна игла 2016" / Фото: © Радослав Благоев