Седмицата на модата в Ню Йорк определи предстоящите модни тенденции

В Ню Йорк се провежда Седмица на Висшата мода, която ще даде тон за предстоящите в течение на годината подобни изяви на "от-кутюр".

В седмицата на модата ще вземат участие хиляди дизайнери, стилисти, модели и експерти от повече от 30 страни в света. Те ще се опитат да определят главните тенденции в избора на дрехи за предстоящия зимен сезон 2016/2017г. Експерти по мода, журналисти и любители успяха да видят първите показани колекции на подиума още преди официалното начало на събитието. Своите колекции показаха WARM, VFiles и Yves Saint Laurent. По-рано в Ню Йорк се проведе и седмица на мъжка и дамска сватбена мода. Така че модните гурута вече дават своите тежки оценки още дори преди показването на основните колекции.

Седмицата на модата в Ню Йорк определи предстоящите модни тенденции

И така в модата се завръщат буйните 90-те, когато модата се определяше от енергични супер момичета и "момчета - хулигани". Така че стилът за дамите трябва да е удобни, но секси дрехи, които не пречат на свободните движения и подчертават свободното мислене. Панталоните, леко разширяващи се долу, роклите във винтидж стил, палтата с мъжка кройка отново ще властват по модните подиуми. Американската мода акцентира върху нещо наистина ново - Куба. Благодарение на новата политика на Белия дом, всичко, свързано с острова, се ползва с особена популярност. Свободни дрехи в ярки цветове, едри смели бижута. Пончото е особено популярно - както за мъжете, така и за жените.

Седмицата на модата в Ню Йорк определи предстоящите модни тенденции

Напредъкът в технологиите излиза на подиума и дрехите от нови материи вече няма да са табу. Тъканите са лазерно обработени, не липсва и 3D принтът. Цветовете? Пясъчен, кафяв във всичките му нюанси, бордо, сив и разбира се - класическото непреходно бяло. Райетата отново са много актуални - от тънките линии до широките разноцветни ленти.

БГНЕС

Снимки:
1 - Модел от колекцията на WARM
1 - Модел от колекцията на VFiles