Dolce & Gabbana с ревю на висшата мода - Alta Mоda

По стара традиция знаменитите италиански моделиери Доменико Долче и Стефано Габана приключиха Седмицата на модата с камерно, само за избрани, ревю на висшата мода - Alta Mоda.

Dolce & Gabbana с ревю на висшата мода - Alta Mоda

Dolce & Gabbanа представиха женска колекция в традиционно “патриархално” разбиране. Този път за сцена те бяха избрали знамения хотел "Сан Доменико", където векове наред е имало манастир, в който са били обучавани наследниците на сицилианските аристократи. Пред 200 гости и 18 главни редактори на изданията на Vogue по света, двамата моделиери представи колекция, вдъхновени от оперните арии на "Ла Скала" в Милано.

Отбраната публика видя и копринени тюрбани, и дантелени изработки и прозрачни мрежи, и рокли букети, оцветени с орнаменти от цветя и плодове, много от които не са копирани върху най-тънка коприна, а са изваяни на ръка, кадифени тоалети, брокатени шуби със самурена обшивка. Както уточняват самите моделиери Alta Moda (висша мода) е не просто превод на Нaute Сouture от френски, а уважение към родната култура. Според Dolce & Gabbanа става дума за много по-голяма разлика в подходите.

Dolce & Gabbana с ревю на висшата мода - Alta Mоda

В Париж съвременните дизайнери на Нaute Сouture правят главно вечерни официални и тържествени тоалети, с които жената да блесне само веднъж - еднократно, твърдят двамата моделиери. Докато ние в Alta Mоda показваме не само сложни изработки, но и простички неща за всеки ден. Например рокля от коприна, която е най-добрата коприна в света, а и самата рокля е с идеална кройка. Всичко това е направено за жената, която обича себе си, а не иска само да й се възхищават. Това се корени в историята на италианската мода. Италианските шивачи шият костюми от великолепен плат, който стоят идеално и вие можете ги носите колкото си искате, а не еднократно.

БГНЕС