РОДНИТЕ ОЧИЛА “KWIAT” –
ЕДНА СТЪПКА ПРЕД СВЕТОВНИТЕ ДИЗАЙНЕРИ


Модел на “Kwiat” от колекция 2007.Родните български очила “KWIAT” развиват своите идеи за дизайн като събират впечатления за прогреса в областта на оптиката, за еволюцията на дизайна, за напредъка на международната търговия в този бранш и като сверяват часовника си със световни модни гиганти в областта.

Според собственика на “KWIAT” Павел Цветков новостите при модата на очилата не са чужди на родната марка. Дори се оказва, че заложените за производство най-нови модели на фирмата за предстоящата 2008 година съответстват на представените хитови тенденции на специализираното оптично изложение “Силмо” в Париж.

Глория е с модел на “Kwiat Exclusive”“Има три основни акцента, които впечатляват силно в модата при очилата за следващата година: прозрачни пластмасови материали, комбинацията на черно или бяло със златно, както и екстравагнтни детайли и цветове – лила, оранж, кафяво или червено”, обяснява Павел Цветков.

“Другата ексклузивна новина от света на оптиката е изключително силното и наистина продължително присъствие на камъни, кристали и орнаменти върху рамките и преливащите полу-прозрачни /огледални/ стъкла. Металните рамки са матирани, преобладава златистият цвят във всички негови отенъци. Обемните формите властват за поредна година. Често срещани са практичните разновидности на бъбрека и маската. Неудобно големите размери на рамките при слънчевите очила, обаче, постепенно се смаляват и са значително по-умерени. Противно на тази тенденция – при оптичните рамки формите и размерите постепенно се уголемяват. Всичко това нашият екип видя на изложението “Silmo” в Париж и останахме много доволни, защото нашата най-нова колекция е заложила именно на тези тенденции. Разбира се, научихме и много нови неща – предимно в чисто технологичната област на приозводството на очила. Ние работим с най-лекия и най-качествения материал в света за производство на рамки – италианският “Мацукеле”. За съжаление, много малко фирми в света залагат на подобно качество”, завъшва разказа си г-н Цветков.

Снимки:
1. Модел на “Kwiat” от колекция 2007.
2. Глория е с модел на “Kwiat Exclusive”.
Фото: Архив “Kwiat”

© Любомир Стойков
Всички права запазени!