Прически „haute couture” ще отбележат старта на академия Stephan в България

Френската фризьорска академия стартира у нас на 13 декември, за първи път български коафьор ще покаже на сцена авторска колекция сезонни прически с почерка на моден дизайнер

академия StephanПрическата е въпрос на стил. В това ще се убедят над 300 гости от културния и бизнес елит на България, които на 13 декември ще видят на живо старта у нас на една от най-популярните световни академии за фризьорство – Stephan University.

За първи път ще бъде представена авторска колекция сезонни прически в стила на парижките модни дефилета, „подписана” от български коафьор.

Васил Михайлов, артистичен директор на академия Stephan в България и неговия екип ще покажат на сцена колекция прически пролет-лято 2008, изработена в стилистиката на уникалния фризьорски метод Stephan и в хармония с естетическия лукс на марката.

“Всички в Stephan смятаме и ще покажем в това шоу, че работата на фризьорите може да бъде изкуство и носи същата артистичност и модерност, както тази на модните дизайнери,” коментира Васил Михайлов.

„Косата е бижу и то трябва да бъде носено със стил. Бих искал нашите ученици да вярват в това. За тях е и това шоу, което ще се провежда всяка година и, надявам се, ще постави основите на традиции в представянето на колекции прически „висша мода” в България.”

Специално за шоуто пристигат Артистичният директор на Академията Емануел Сантенак и някои от звездите на Stephan. Те заедно с българските си колеги ще се качат на сцената в столичния комплекс Макси на 13 декември.

Събитието си поставя за цел да ангажира и по-широка публика с артистичния живот на фризьорския бранш. Доказателство за това е и факта, че шоуто е подкрепено не само от водещата в света фризьорска марка L’Oreal Professionel, но и от популярни брандове от други индустрии като автомобилния производител Audi, кафе DallMayr, банка ДСК, Lucky Bansko Aparthotel и луксозния комплекс Este Home and Spa в София.

Stephan University има школи на принципа на франчайза на няколко континента. Успешно работят академиите в Южна Америка – вкючително в екзотични страни като Гватемала и Еквадор, в Европа – Франция и Русия, в Маями в САЩ и други. Над 60 салона в цял свят също носят името на един от фризьорските гении на Франция Стефан Сьонес. Марката имат над 30 годишна история – първият салон Stephan e отворен в Мюре, близо до Тулуза, в далечната 1975 година. Над 400 курсисти за година правят първите си стъпки във фризьорството само в школата на Stephan в Тулуза.

академия StephanВасил Михайлов е двукратен участник в световните шампионати на ОМС(световната организация на фризьорите) – в Париж през 2002 година печели 5-о място. Записва и забележителни участия в европейския шампионат в Страсбург, популярния фризьорски конкурс в Рига, в много конкурси в България. Коафьорът има редица специализации в чужбина, сред които и такава в световния гигант L’Oreal. Работил е задно с едни от най-популярните световни фризьори като Жан Марк Жоберт, Кристоф Гайе и др. Васил Михайлов работи в момента за множество модни шоута у нас, видео продукции, фото сесии за списания и др.