Men's Fashion Cluster - посланик на българската мода и фолклор в Холандия


Деан Манев - директорът на Клъстера за мъжка мода (Men's Fashion Cluster) - вече е в Холандия. Той е там със сериозни намерения, а именно, да превърне българските танц, шевица и мода в "генератор на бизнес в Европа".

Деан Манев ще проведе редица делови срещи с местни бизнесмени и представители на различни институции в рамките на едномесечното турне на Ансамбъл "Българе" в Холандия.

Днес Men's Fashion Cluster бе в Амстелвеен, като специален гост на Явор Георгиев - Основател на Българо-холандската търговско-промишлена палата, създадена през 2008 година с цел изграждане на мрежа от контакти и събиране на актуална информация за двустранните търговски и бизнес отношения между България и Холандия.


Men's Fashion Cluster - посланик на българската мода и фолклор в Холандия


Във връзка с подкрепата, която Клъстерът оказва на млади родни таланти, г-н Манев коментира:
"Младите дизайнери са бъдещето. Men's Fashion Cluster активно работи в тази посока - ние подкрепихме четирите български модни университета и редица средни училища по мода, които направиха своите ревюта и презентации на Европейски моден форум 2015, на Sofia Fashion Week, на Ruse Fashion Week. Сега най-новото, което възнамеряваме да направим, е да отворим шоурум на 17 ноември 2015 в Световния търговски център в Амстердам (World Trade Center Amsterdam), където да дадем поле за изява на тези млади дизайнери. Там ще представим техни колекции и разработки, ще ги подкрепим, а на дизайнерите на най-харесваните от холандската аудитория колекции, ще дадем възможност да участват заедно с нас на различни международни панаири, да представят пред Европа това, което са изработили и да получат реално оценката, която заслужават".



Снимка:
Деан Манев (ляво) и Явор Георгиев;
© In LIFE