Най-стилните пилоти във Формула 1


Успехите на пистата не са единствената причина, поради която героите на тази статия привличат като с магнит многобройни фенове от цял свят. Със своя неповторим стил и бляскав начин на живот те се превръщат в икони на своето време.

Ето кои са пет от най-стилните пилоти във Формула 1 за всички времена:


Джеймс Хънт
Световният шампион за 1976 година е бунтар не само на пистата, но и извън нея. Титаничният му дуел с друга легенда Ники Лауда, пресъздаден от Рон Хауърд в отлично приетия филм Rush, е най-коментираното съперничество във Формула 1 до ден днешен. Хънт се отличава със силно изразена индивидуалност и огромна жажда за живот. Чест посетител на нощни клубове и дискотеки, той е душата на всяка компания. Британецът живее бързо и яростно, не обича да зачита правилата, а за завоеванията му извън пистата се носят легенди. Смъртта го настига на 45 години, а в завещанието си той е отделил сума, с която приятелите му да организират парти след погребението.


Най-стилните пилоти във Формула 1


Айртон Сена
Легендарният бразилец Айртон Сена е известен със страстта си към колите. С доминиращия и агресивен стил на каране той печели на три пъти световната титла във Формула 1. Мнозина специалисти го определят за най-великия пилот за всички времена. През 1990 година бразилецът създава собствена търговска марка с логото "СС" идващо от фамилното му име Сена да Силва. "СС" стои върху облекло, часовници, велосипеди, мотоциклети и яхти. Компаниите TAG Heuer и Hublot пускат лимитирана серия часовници в чест на Сена преди и след трагичната му смърт през 1994 година.


Най-стилните пилоти във Формула 1


Дженсън Бътън
Синеокият британец Дженсън Бътън прави своя дебют във Формула 1 едва на 19-годишна възраст. Седем години по-късно той печели първото си Гран При, а малко след това грабва и световната титла. Бътън неизменно присъства по страниците на таблоидите, заснет на различни партита в компанията на знойни красавици. През 2013 година той е лицето на Hugo Boss, с което се затвърждава статута му на модна икона. 35-годишният Дженсън продължава да се състезава активно за екипа на Макларън и в момента е най-възрастният пилот във Формула 1.


Най-стилните пилоти във Формула 1



Нико Розберг
Един от водещите пилоти във Формула 1 в последните няколко сезона Нико Розберг често е оприличаван на холивудската супер звезда Леонардо Ди Каприо. Асът на Мерцедес е обект на огромно внимание с привлекателния си външен вид, а също така е известен и с изискания си стил на обличане. Розберг, който има германски и финландски паспорт, често може да бъде забелязан облечен в елегантен костюм. Розберг блести не само извън пистата, а и с изявите си на нея, и според последните залози за Формула 1 в Betfair той е сред основните претенденти за световната титла този сезон.


Най-стилните пилоти във Формула 1


Франсоа Кевер
Легенди продължават да се носят за привлекателния външен вид и огромния талант на бившия пилот във Формула 1 Албер Франсоа Кевер Голденберг. Кевер е и изключителен джентълмен на пистата. Той си тръгва преждевременно от този свят след трагичен инцидент по време на квалификацията на американското Гран При през 1973 година, а в негова чест RAKE посвещава пролетно-лятната си колекция.


Най-стилните пилоти във Формула 1