Наоми Кембъл в рекламна кампания Пролет-Лято 2015 на Burberry


Моделите Наоми Кембъл и Джордан Дън и музикантите Джордж Барнет (фронтмен на британската банда "These New Puritans") и Джордж ле Пейдж са звездите в новата пролетно-лятна кампания на модна къща Burberry за топлия сезон на следващата година, заснета под режисурата на Кристофър Бейли от фотографа Марио Тестино.


Наоми Кембъл в рекламна кампания Пролет-Лято 2015 на Burberry


Наоми Кембъл в рекламна кампания Пролет-Лято 2015 на Burberry


За първи път 44-годишната Наоми и 24-годишната Джордан работят заедно.

"Бях щастлива да работя с Джордан за първи път - беше много забавно. Но преди всичко винаги е възнаграждаващо за един артист да работи по кампания за продукт от световна класа", съобщи Кембъл в комюнике.

"Винаги е удоволствие да работя с Марио Тестино - влязохме в бизнеса преди 28 години, така че се разбираме и работим с лекота заедно. Неговата фотография е специална и резултатите винаги са удивителни", допълва тя.


Кристофър Бейли
- изпълнителен и главен творчески директор на Burberry - е щастлив, че е успял да събере "две страхотни британски икони" за световната кампания. "Наоми и Джордан - две страхотни британски икони, две силни, красиви жени и двете идеални лица за нашата нова кампания. Както винаги беше истинска привилегия да работя с тях", коментира Бейли.

На една от снимките от фотосесията двете манекенки позират в палта на Burberry и с чанти от последната колекция на марката. Това е първата фотосесия на Наоми за британската модна къща след кампанията през 2001, в която участва и приятелката и Кейт Мос.


Наоми Кембъл в рекламна кампания Пролет-Лято 2015 на Burberry


Джордан участва в четвъртата си кампания за Burberry, след като дебютира в рекламната кампания за сезон Пролет-Лято 2011 година заедно с Кара Делевин.

Пълната пролетно-лятна колекция на британската марка ще може да бъде намерена на сайта Burberry.com от 5 януари 2015.



Източник: БГНЕС
Снимки: © Марио Тестино